Gripsholm: Vår

Som designer på Gripsholm var jag med att definiera varumärkets nya riktning. Vi tog fram nyckelfärger, diskuterade målgrupp, stil och satte en ny grafisk profil. I vårkollektionen för 2018 inspirerades jag av mineraler, stenar, sand och hav. Jag ville skapa en ljus och luftig känsla, både i färger och mönster.

Kudden Safir och bäddmönstret Citrin. Tänkte på sandstränder, skummande hav och småsten.

Färgsättning är en viktig del av att bygga en kollektion. Inför varje säsongs färgsättning tog vi ställning till många frågor: Vilka färger representerar Gripsholm? Vilka är nästa års trendfärger? Kan färgerna leva vidare fler säsonger, och passar de in med förgående för att få en sammanhängande känsla? Är färgkartan dynamisk, finns trygga färger såväl som mer iögonfallande? Jag upplevde processen som väldigt rolig, utmanade och kreativ.

När jag ritade mönstret Kvarts tänkte jag feminint, klassiskt småmönstrat. Jag ritade massa små former med blyertspenna som jag vände och vred på, speglade och använde tre färger för att skapa ett djup i mönstret.

Gripsholms produkter finns att köpa här