Östra Ämtervik

Att flytta till Värmland. Ett nytt kapitel i mitt liv. Min första egna kollektion handlade om naturen. All skog, den stora sjön Fryken, alla ängar, lugnet.

Kollektionen består av textila produkter som kuddar, dukar och handdukar. Även posters och vykort. Jag valdes ut att medverka på Formex i kategorin Young Designers där jag ställde ut min kollektion.

Vi bodde i en gammal gård med anor från 1700-talet. Så mycket att upptäcka i huset och ladugårdarna runtomkring. Dörrar, väggar, fönster och golv som blivit kvar, gamla kälkar, vaser och tyger. Och den krispiga känslan av tidig vår, när bladen börjar slå ut, men fortfarande har sällskap av frosten.

Många av mönstren gjorde jag av alla fotografier jag tog. När jag skapade affischen med de gröna bladen ville jag att den skulle kunna sättas upp på alla håll, både liggande och stående. Eftersom det var tidig vår så använde jag alla växter jag kunde hitta, även krukväxter.

Kuddens blad är pelargonblad. är rätt så mustiga tycker jag. Jag testade blått, att lägga ett lager med vita pelargonblad ovanpå, så fick mönstret ett luftigare uttryck. Kuddens tyg är en bomull/linnemix. Jag tycker mycket om att arbeta med linne, både den fina känslan av ytan, hur tyget får liv när man tvättar det och hur tryckta mönsters färger kommer fram.

Mina posters finns att köpa här