Om mig

Jag tycker om att jobba med mönster i organiska former där penselns eller pennans uttryck får synas. Jag skapar mina mönster och illustrationer med akvarell, tuschpenna och fotografi och arbetar med textil, tapet och papper.

Om du är intresserad av ett samarbete, en workshop i mönsterdesign och kreativt skapande eller har några andra frågor och idéer så kontakta mig gärna!

susanne@susanneform.com

Jag bor alldeles vid sjön Fryken i Värmland, så lugnet och naturen är en stor del av min inspiration. Här finns former i bladen, vattnet, molnen och grenarna. Men jag inspireras också mycket av arkitektur och mosaik, klassiska formationer som aldrig går ur tiden. Hur enkla former som upprepas bildar komplexa eller intressanta mönster.

Jag arbetar som frilansdesigner med kunder som Ekelunds Linneväveri, RISE, Paper Product Design, W.J. Fisser och Decor Maison. Jag driver även mitt egna varumärke Susanneform. Jag finns representerad på Illustratörcentrum som är Sveriges största förmedlare av visuell kommunikation.
På instagram heter jag susanneingridandersson.

Efter att jag tog min masterexamen på HDK ( Högskolan för Design och Konsthantverk) i Göteborg började jag jobba som printdesigner på Y. Design Studio och ritade mönster för kunder som Boel & Jan, Jakobsdahl och Svanefors.

Senare blev jag designer för Gripsholm som innebar att jag tog fram deras kollektioner för hemtextil, dvs. mönsterformgivning, färgsättning, produktformgivning och trendanalys. Jag medverkade även i att definiera varumärkets nya riktning och jag ritade den nya logotypen. Att arbeta från grunden med många delar var väldigt givande för mig som designer.

Som frilansdesigner har jag möjlighet att arbeta med flera olika slags projekt, från illustration och mönsterdesign till produktutveckling, konceptdesign och grafisk design. Det är ett varierande och givande jobb med många spännande möten. Jag tycker om att utmana mig både kreativt och tekniskt, och med min bas i Värmland samarbetar jag gärna med kunder överallt, såväl i Sverige som internationellt.