London

Under min termin på Central Saint Martins i London arbetade jag med solförmörkelse som tema. London var inspirerande, så många intryck och så mycket kreativa människor. Jag hade en spännande och utvecklande tid på skolan, där det samlades människor från hela världen med olika uttryck och arbetssätt.

Jag arbetade också med digitalprint och forma tygets yta. Ett mönster behöver inte vara ritat, det kan vara en textur. Jag reste till Brighton tillsammans med en vän och stranden, ljuset och korallernas färger och former fick utgöra grunden till mina mönster.

Jag ville utnyttja digitaltryckets styrka; att det visuellt sett inte har några begränsningar. Jag kunde helt fritt arbeta med skiftningar, skuggor och fotografi. Flytande tusch, krita och delar av de foton jag tog på stranden blev mina mönster och prints. Här blev datorn ett tydligt kreativt redskap, där processen fortsatte digitalt med att testa olika lager, färger och placeringar av mina motiv.

Jag hämtade även inspiration från Londons alla museer och gallerier. Mina favoriter var Saatchi Gallery och Victoria & Albert Museum,